Om oss

Ottar Bergersen & Sønner AS er i dag et veletablert og godt renommert selskap som har sine røtter helt tilbake til 1975. Det hele startet med at Ottar Bergersen etablerte et enkeltmannsforetak, og kjøpte inn en enkel traktorgraver, som han utførte mindre oppdrag med for både private og offentlige kunder.

Med tiden fikk Ottar og May-Britt to sønner, Tommy og Ronny. Disse ble tidlig delaktig i firmaet til faren gjennom drift og utførelse, og etter hvert som jobbforespørslene ble større og flere, ble det investert i mer og moderne utstyr for å kunne tilfredsstille etterspørselen i markedet.

I 2002 ble Ottar Bergersen & Sønner AS stiftet, og har siden den gang vokst til å bli en av Vesterålens største maskinentreprenører. Dette har ført til at firmaet har markert seg tydelig innen maskin- og entreprenørvirksomhet i regionen og utført mange oppdrag for Statens Vegvesen, kommuner og det private, med gode tilbakemeldinger på utført arbeid både fra oppdragsgivere og publikum.

I dag utfører vi arbeid som strekker seg fra land til vann, fra nord til sør og innehar en av Vesterålens største og mest moderne maskinparker. Vi etterstreber kvalitet og effektivitet, samtidig som vi har helse, miljø og sikkerhet i fokus. I 2021 ble vi den første bedriften med sertifisering som Miljøfyrtårn i Bø kommune. Vårt mål er å være en seriøs og profesjonell aktør i det private og offentlige markedet, og alltid være konkurransedyktig på pris.

Samlet på kontoret

Vi er Bergersen!

Ottar Bergersen & Sønner AS, eller bare OBSAS som vi ofte bruker som forkortelse på vår bedrift, er etter å ha opparbeidet fundamentet for sin virksomhet i hjemkommunen Bø – blitt en regional aktør med virksomhet i hele Vesterålen. Vi har i dag avdelinger på Sortland, på Andøya og i Hadsel.

Omsetning og antall ansatte har vokst jevnt de siste årene, i dag er vi 75 ansatte og omsetter årlig for i underkant av 200 mill NOK. Vår virksomhet er konkurranseutsatt, vi konkurrerer derfor om de fleste oppdrag. Her handler det ikke bare om å kunne gi best pris, men i stadig større grad bærekraftige og smarte løsninger.

Driftsresultatene viser at vi har klart å utvikle oss på en god måte. Vi har en moderne maskinpark, vi har dyktige og motiverte ansatte – og vi har sterk tro på videre utvikling av selskapet.

Vi er Bergersen!

Miljøfyrtårn

I 2021 ble OBSAS sertifisert som Miljøfyrtårnsbedrift, som den første i Bø kommune.

Som Miljøfyrtårnvirksomhet innebærer dette at vi inkluderer bærekraft og miljø i arbeidshverdagen. Sertifiseringen forutsetter at dokumenterer og oppfyller både lovbestemte krav og krav pålagt som del av Miljøfyrtårn-sertifiseringsordningen.

Kravene omfatter miljøaspektene energi, avfall, transport, innkjøp og arbeidsmiljø. Vi jobber derfor daglig med gjennomføring av tiltak som skal skape en mer miljøvennlig drift og et godt arbeidsmiljø.

Jubileumsavisen

Når Ottar Bergersen & Sønner AS fylte 40 år lagde vi en jubileumsavis sammen med de ansatte.

Maskinfører Marie i ViMenn

Her kan du lese om vår ansatt Marie, jenta som søkte seg til stein, maskiner og hestekrefter.